sunnuntai 23. elokuuta 2015

Tehtävä 4c. Toisen ryhmän arviointi

4c) Toisen ryhmän työhön tutustuminen


Päätin tutustua Noora Barrian ja Anne Paalasen tekemään Päiväkoti Pulinat-ryhmään. Alustaksi oli valittu Facebook, joka mielestäni oli hyvä valinta, sillä kohderyhmä suurimmaksi osaksi varmaan käyttää jo valmiiksi Facebookkia.

Kohderyhmänä on päiväkoti-ikäisten lasten vanhemmat. Kohderyhmä on melko laaja, sillä sitä ei ole eroteltu esim. paikkakunnittain.

Mielestäni idea paikasta, jossa voi keskustella päiväkotiarjesta muiden vanhempien kanssa, ilmoitella tapahtumista ja samalla myydä/ostaa päiväkoti-ikäisten tavaroita on mahtava. Siinä ovat kaikki asiat samassa ryhmässä, joka tekee asioista helppoa.

Linkki ryhmän tekemään esittelyvideoon; Päiväkoti Pulinat toteutus
Facebook-ryhmä Päiväkoti Pulinat

Ryhmässä on hyvät ohjeet miten ryhmässä tulee toimia. Niitä on selvästi ajateltu, sillä ne ovat varsin kattavat.

Ryhmään on jo valmiiksi lisätty Osto- ja Myyntikansiot, joihin voi lisätä ostettavaa ja myytävää tavaraa. Kansiot ovat hyvä idea, sillä muuten ryhmän Facebook-seinä täyttyy kuvista, ja menevät kaikkien muiden viestien kanssa sekaisin.

Suosiota saadessaan ryhmä helpottaa arkielämää, varsinkin isompien lasten osalta, kun vanhemmat voivat sopia synttärikutsuista, leikkitreffeistä ja muusta päiväkodin ulkopuolisesta ohjelmasta sitä kautta. Minulla ei ainakaan tullut tutustutua mitenkään lähemmin päiväkotilasten muihin vanhempiin viime vuonna kun poikani aloitti päiväkodin.

Uskon, että ryhmän tullessa laajempaan käyttöön, siitä on kohderyhmälle hyötyä ja toteutus antaakin hyvät valmiudet muiden päiväkotilasten vanhempien väliseen viestittelyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti