sunnuntai 23. elokuuta 2015

Tehtävä 4 d. Somen käyttö tulevaisuudessa

Tehtävä 4 d.

Toteutuksen pohdinta

Tein siis LIK14SNT-ryhmälle Facebook- ja WhatsApp-ryhmät. Mielestäni toteutus onnistui hyvin.
Jatkossa niitä tulee varmasti käytettyä lähes päivittäin. Sinne on hyvä viestitellä mahdollisista luokkatilamuutoksista, opettajien sairastumisista, huudella apua jonkun tehtävän tekoon yms.

Tulevaisuudessa Facebook-ryhmään voisi pistää Oivasta (opiskelijoiden intrasta) tärkeitä tiedotteita, jotka koskevat erityisesti meidän luokkaa. Oivaan tulee välillä niin paljon viestejä, että osa asioista hukkuu viestitulvaan.


Sosiaalisen median hyödyntäminen

Uskon, että tulen jatkossakin hyötymään WhatsAppista ja Facebookista luomalla erilaisille ryhmille omat paikkansa, jossa keskustella. Esimerkiksi erilaisten yhdistysten, harrastusten ja jopa mahdollisesti työyhteisöjen välillä näiden hyödyntäminen on varmasti kätevää ja helpottaa arkea.

Luultavasti tarvetta voisi olla myös yhteiselle materiaalipankille, josta voisi käydä hakemassa nopeasti materiaalia, kuten kuvia, PowerPoint-esityksiä ja asiakirjoja. Olisi hienoa, jos niitä pystyisi yhteisön kaikki jäsenet muokkaamaan, ja laittamaan kommentin jonnekin, että puuttuuko siellä jotain tai kaipaisiko jonkun muokkaavan/lisäävän dokumenttiin jotakin. Microsoft Office-onlinella on jo mahdollista tehdä PowerPoint-esityksiä ja Word-asiakirjoja, joita valitut ihmiset voivat tehdä, ja muokkaukset näkyvät heti kaikille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti